Diabetische Voet

Diabetes en voeten

Voetverzorging bij diabetespatienten vereist extra zorg. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door de pedicure bij diabetespatienten kan ernstige gevolgen voorkomen. Hier leest u meer over de diabetische voet en de reden waarom pedicures daarvoor speciaal getraind moeten zijn.

Diabetische voeten
De voeten van diabetespatienten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatienten zij vaak kwetsbaar omdat:

  • de bloedsomloop in benen kan verminderen
  • het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
  • de voeten van stand kunnen veranderen

Algemene adviezen voor diabetespatient :

  • controleer dagelijks uw voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen
  • ga regelmatig fietsen of wandelen en doe dagelijks voetoefeningen
  • laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij Provoet met de aantekening diabetische voet.

Waneer gaat een diabetespatient naar de pedicure?

Het is raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetproblemen zijn, naar een professionele voetverzorger / pedicure aangesloten bij Provoet met de aantekening diabetische voet te gaan.
Het voorkomen van voetproblemen is namelijk een van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen.
Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Vergoeding

Als u als diabetespatient naar een pedicure gaat met de aantekening diabetische voet dan kunt u in meeste gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten, afhankelijk van uw polisvoorwaarden.