Wat doet een pedicure?

Waneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten gedragen wordt, weet u zeker dat uw voeten meer aandacht verdienen.

Maar hoe zit het met uw voeten? Waneer krijgen ze de aandacht?
Pas als het pijnlijk gaat worden?

U kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen door een bezoek aan een bekwame pedicure, aangesloten bij de branche organisatie ProVoet.

Als gediplomeerd pedicure verzorg ik uw voeten en behandel ik alle voorkomende voet problemen, zoals ingroeiende nagels of andere nagelaandoeningen, likdoorns, overtollige eelt en kloven.

Ik werk hierbij met een pedicuremotor met spraytechniek. Met deze techniek wordt de huid gekoeld met gedemineraliseerd water, waardoor het fraisen van de huid vrijwel pijnloos is.

Ik heb ook een speciale bijscholing gevolgd voor de voetbehandeling van mensen met diabetes en reuma. Daarom ben ik geregistreerd in de kwaliteitsregister en er kunnen in veel gevallen de kosten van deze behandeling door de verzekering vergoed worden (polisafhankelijk)

Voor de klanten die hun voeten echt willen verwennen kan ik de voetreflexzonemassage geven, waarbij etherische oliƫn gebruikt worden. Dat zorgt voor een diepe ontspanning en stressverlaging.

Verder kan ik juiste adviezen geven over de voetverzorging en keuze van schoenen. Dat kan veel klachten voorkomen.